A A A K K K
людям із порушенням зору
Бердичівська міська лікарня
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО БЕРДИЧІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

К І Р

Дата: 05.07.2018 12:30
Кількість переглядів: 325

      Епідемічна ситуація з кору протягом І півріччя в місті Бердичеві є нестабільною.

      Захворіло 8 людей, з них 5  дітей та 3 дорослих. Всі вони проліковані стаціонарно в інфекційному відділенні міської лікарні, проведено лабораторне обстеження біоматеріалу в Житомирському обласному лабораторному центрі для ідентифікації вірусу корі.

      Найуразливішими є люди з груп ризику, ті, що мають супутню патологію, особливо захворювання органів дихання, онкологічні захворювання, захворювання нирок, крові, а також ті, що своєчасно не отримали щеплення, вагітні жінки.

       Кір – висококонтагіозна  інфекційна хвороба, що поширюється повітряно-крапельним шляхом. У навколишнє середовище збудник  потрапляє з крапельками мокротиння і слизу, які виділяє хворий під час кашлю та чхання. Найбільшу небезпеку несуть саме ті люди, у яких хвороба знаходиться в інкубаційній стадії.

      В першу чергу потрібно звернути увагу на ускладнення кору. Кір вражає верхні дихальні шляхи і може розвиватися круп, бронхіт, трахеїт, ларингіт, інтерстиціальна пневмонія, яка має важкий перебіг. Можуть бути ураження кровоносної системи, часто виникає пурпура, тромбоцитопенія, кровотеча в порожнині рота. Грізним ускладненням кору є коровий енцефаломієліт, він може з’явитись через 4-5 днів після початку висипань. У хворого посилюються головні болі, з’являється лихоманка, спостерігається осередкове ураження головного мозку, хворий впадає в кому. Кір дуже небезпечний для ще ненароджених дітей, залежно від терміну вагітності, плід може загинути або народитися недоношеним.

      В основі профілактики кору є вакцинація.

      Раджу вчасно прививатися . Вакцина від даного захворювання входить в програму обов’язкової вакцинації в Україні та багатьох країнах світу, нею забезпечене і наше місто.

     Прошу не ігнорувати цим, дбайте про здоров’я дітей та дорослих членів родини.

 

 Міський інфекціоніст                   Р.М. Костюченко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень