A A A K K K
людям із порушенням зору
Бердичівська міська лікарня
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО БЕРДИЧІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Лікарська конференція

Дата: 15.02.2024 16:10
Кількість переглядів: 26

15.02.2024р. в актовому залі міської поліклініки відбулась лікарська конференція за участю головного лікаря Гінгуляка К.В., завідувачів структурних підрозділів та лікарі міської поліклініки та стаціонару.

Під час конференції розглянули тему: «Тромбоемболія легеневої артерії». Доповідав лікар кардіолог Лозінський В.С.

У своєму виступі він зазначив-

Клінічна картина

-Клінічна картина захворювання неспецифічна і характеризується поліморфізмом симптомів.

-Вираженість клінічної картини характеризується об’ємом емболізації легеневого судинного русла, локалізацією тромбоембола, рівнем легеневої гіпертензії,  ступенем гемодинамічних порушень та коморбідністю хворого.

-При аналізі данних міжнародного реєстру ICOPER встановлено, що з 2454 пацієнтів у 89% відмічалися клінчні ознаки ТЕЛА при стабільній гемодинаміці, у 4%- при нестабільній гемодинаміці, та у 7 % безсимптомний перебіг захворювання.

ПРОГНОЗ

-Правильна діагностика та лікування ТЕЛА знижує летальність при гострому епізоді до ≈3 %. При ТЕЛА високого ризику тромболітична терапія може знижувати ризик смерті. Віддалений прогноз залежить від причини ТЕЛА та ефективності довготривалої антикоагулянтної терапії, тобто вторинної профілактики. Метою лікування є повне розчинення тромбу та попередження виникнення рецидиву ТЕЛА. Ризик рецидиву залежить від індивідуальних особливостей хворого і після відміни вторинної профілактики коливається від 3 до понад 15 % щорічно.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень