A A A K K K
людям із порушенням зору
Бердичівська міська лікарня
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО БЕРДИЧІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Кабінет "Довіра"

Дата: 17.08.2023 12:10
Кількість переглядів: 44

  

    Захворюваність на ВІЛ-інфекцію в Україні продовжує залишатись високою. Щорічно реєструються нові випадки ВІЛ-інфекції, в т.ч. СНІД, що є кінцевою стадією ВІЛ. Основна маса вперше взятих, це особи працездатного віку.

   На кінець 2022 року на обліку знаходиться 258 хворих, в т.ч. 250 із діагнозом ВІЛ-інфіковані. Із 258 хворих 16 діти.  За 2022 рік вперше взято на облік 9 хворих із підтвердженим діагнозом ВІЛ-інфекція. Із 9 хворих — 7 статевий шлях зараження, 2-наркоманія. 

     Пріоритетними кроками у боротьбі з ВІЛ-інфекцією є забезпечення рівного доступу до консультування і тестування на ВІЛ та в послідуючому призначення відповідного лікування (АРТ).

 

 

 

 

В групах ризику по захворюванню на ВІЛ знаходяться:

  • споживачі ін’єкційних наркотиків,
  • особи, що ведуть безладне статеве життя,
  • особи, що зловживають алкоголем.

Переважає статевий шлях зараження.

Після незахищених контактів вірус можна виявити через 3 місяці — 90-95%, через 6 місяців — 5-9%, через 1 рік — 1%.

      За 6 місяців 2023р. на облік вперше взято 11 хворих в тому числі 6 в стадії СНІД, двоє хворих померло. Спостерігається збільшення випадків інфікування, тому дуже важливо, якщо ви відноситеся до групи ризику – вживаєте ін’єкційні наркотики, ведете безладне статеве життя, зловживаєте алкоголем , пройти обстеження на ВІЛ.

      Для проведення тестування на ВІЛ та покращення доступу до антиретровірусної терапії в міській поліклініці створено кабінет «Довіра» (у 2015 році),  тел. 4-31-12, кабінет №52. В цьому кабінеті отримують лікування 180 хворих на СНІД мешканців міста Бердичева та району. В кабінет «Довіра» проводиться безкоштовне добровільне консультування та тестування на ВІЛ-інфекцію, за бажанням анонімно.

В кабінеті «Довіра» веде прийом  лікар-інфекціоніст  вищої кваліфікаційної категорії Березнюк Марія Миколаївна,  сестра медична вищої кваліфікаційної категорії Поліщук Галина Володимирівна. Сестра медична  проводить забір крові для обстеження на ВІЛ-інфекцію, та за направленням лікаря на біохімічні та клінічні обстеження.  На теперішній час в кабінеті наявні в достатній кількості швидкі тести для обстеження на ВІЛ, тому всі бажаючі можуть пройти тестування. Кабінет «Довіра» міської поліклініки співпрацює з «Обласним медичним спеціалізованим центром»  Житомирської обласної ради, налагоджено зв’язок із громадськими організаціями по підтримці ВІЛ-інфікованих хворих та хворих на СНІД. 

Кабінет «Довіра» працює з 09:00 до 15:00, а забір крові проводиться з 9:00 до 12:00.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень