A A A K K K
людям із порушенням зору
Бердичівська міська лікарня
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО БЕРДИЧІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Ендоскопія

Дата: 02.01.2022 16:07
Кількість переглядів: 795

Сьогодні розповідатимемо про наступний вид медичної послуги, яке зветься Ендоскопія – медичний метод спостереження змін всередині тіла та обстеження внутрішніх органів людини за допомогою медичного приладу — ендоскопа, без порушення цілісності шкірних покривів та слизових оболонок.

Ендоскопічний підрозділ Бердичівської міської лікарні проводить: фіброгастродуоденоскопію (обстеження слизової оболонки стравоходу, шлунку та дванадцятипалої кишки) та колоноскопію (огляд слизової оболонки товстого кишківника). При виявленні патологічних змін слизової оболонки виконується забір зразків для проведення гістологічного дослідження (під мікроскопом). Дослідження проводяться в нашій за допомого сучасних відеоендоскопів. Тривалість процедури залежить від індивідуальних особливостей кожного пацієнта і в середньому становить: фіброгастродуоденоскопія (гастроскопія) – до 10 хвилин, колоноскопія – близько 40 хвилин.

Якщо Вам 45+ і жодного разу не проходили проходження ендоскопічних обстежень, то вітаємо – Ви наш клієнт. Адже ВООЗ рекомендує щорічне проходження гастроскопії після 40 років та колоноскопії не менше 1 разу на 5 років після 45 років. Звертаємо увагу, що впродовж 2021 року в Бердичівській міській лікарні було проведено: 182 колоноскопій, серед яких виявлено 17 онкологічних захворювань, 689 фіброгастродуоденоскопій, серед яких виявлено 3 онкологічних захворювань.

Перед проходженням процедури необхідно дотриматись чітких рекомендацій по підготовці, які включають спеціальну дієту та прийом послаблюючих препаратів. Пацієнтам, які хвилюються за проходження ендоскопічного обстеження чи, навіть, бояться – повідомляємо про можливість пройти обстеження без болю та дискомфорту в умовах лікарського сну (під наркозом).

Загалом Ендоскопічний підрозділ Бердичівської лікарні надає цілодобово та надає невідкладну допомогу пацієнтам, які перебувають на лікуванні у стаціонарних відділеннях або доставлені до нас швидкою. В плановому режимі – з понеділка по п’ятницю з 09:00 по 16:00 год.

Процедури проводять:

- Анатолій Іванович Ковбаса (лікар-ендоскопіст вищої кваліфікаційної категорії)

- Ліна Юріївна Босенко (лікар-ендоскопіст)

- В’ячеслав Едуардович Чеботар (лікар-ендоскопіст)

Обстеження проводяться безкоштовно за попереднім записом та електронним направленням або ж на платній основі (через касу поліклініки).

Запис проводиться через Кол-центр:

+38 095 929 64 65

+38 068 091 49 60

+38 068 091 49 39


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень