A A A K K K
людям із порушенням зору
Бердичівська міська лікарня
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО БЕРДИЧІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Операційне відділення

Дата: 09.12.2021 22:44
Кількість переглядів: 124

Польща, Чехія, Італія та Іспанія – це далеко не повний перелік країн, з яких приїздять іноземці оперуватись в Бердичівській міській лікарні. Операційне відділення – це серце нашої лікарні, яке акумулює роботу всього хірургічного профілю: хірургія, гінекологія, урологія, ортопедія, травматологія, отоларингологія та офтальмологія. Персонал Операційного відділення на чолі з новопризначеним завідувачем Юрієм Черчиком (позначити) завжди у стані готовності. Воно й не дивно, адже завдяки їхній професійності щороку виконується більше 1000 оперативних втручань. Шкода, але медичних працівників операційного відділення досить рідко знають в обличчя, оскільки під час виконання ними надскладних завдань, пацієнти знаходяться в стані наркозу.

У будь-яку хвилину дня і ночі операційна готова до будь-якої операції. Адже травми, поранення, наслідки дорожньо-транспортних пригод трапляються в будь-яку пору доби. А тому все має бути в стані 100% готовності, щоб врятувати людину.

Варто зазначити, що сама операція – це маленька частинка роботи операційного відділення. Адже задля успіху операції персонал має підготувати заздалегідь всі інструменти, їх обробити та простерилізувати, заготувати перев’язувальний та шовний матеріали, слідкувати за справністю сучасної дороговартісної апаратури, тримати приміщення операційної завжди в стерильних умовах.

Під час кожного оперативного втручання весь персонал операційного відділення, в тому числі оперуючі лікарі, анестезіологи та анестезисти повинні працювати як єдиний організм. Адже від злагодженості їх роботи буде залежати кінцевий результат оперативного втручання – життя та здоров’я людини. А тому кожен член операційної бригади чітко знає свої обов’язки.

За таких обставин відносно молодий, але вже такий досвідчений хірург Юрій Черчик просто не мав іншого шансу, як досконало опанувати професію. Позаяк після закінчення в 2005 році ВНМУ імені Пирогова  фактично одразу почав працювати дитячим хірургом в Бердичівській міській лікарні. Щороку проходив спеціалізації в різних медичних клініках України, в тому числі й приватних. Маючи спеціалізацію по дитячій та дорослій хірургії, лікар оперує пацієнтів віком від 1 року.

Пріоритетом лікування пацієнтів Операційного відділення впродовж останніх кількох років стала малоінвазивна хірургія, використання лапароскопічних методик для проведення планової та ургентної хірургії: жовчекам’яної хвороби, кісти печінки, селезінки та нирок, лікування апендициту, гриж передньої черевної стінки, варикоцеле та інших.

Використання лазерних технологій для лікування варикозного розширення вен нижній кінцівок,  також застосування лазерів при лікування геморою. Також лазер використовують для видалення доброякісних новоутворень шкіри з неперевершеним косметичним результатом.

Операційним відділенням Бердичівської міської лікарні можна на правду пишатись. Адже у нас оперують не лише пацієнтів з Бердичева, з Житомирської, а й з інших областей України і навіть з-за кордону. Нещодавно оперувались іноземці з Польщі, Чехії, Італії, Іспанії. Вже за тиждень знову заплановано проведення оперативного втручання пацієнта з Європи.   


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень