A A A K K K
людям із порушенням зору
Бердичівська міська лікарня
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО БЕРДИЧІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Бердичівські медики підвели підсумки роботи за 6 місяців 2018 року

Дата: 25.07.2018 14:00
Кількість переглядів: 383

  Як функціонує медична галузь Бердичева, чи справилися медичні працівники зі поставленими завданнями? 23 липня в актовій залі міської поліклініки відбулась медична рада, на яку було запрошені завідуючі всіма структурними підрозділами.

  Головний лікар ЦМЛ Лариса Миколаївна Бабікова зауважила недостатність коштів на 2018 рік, що складає 19355,6 тис. грн. Для своєчасної виплати заробітної плати медичним працівникам з міського бюджету додатково було виділено 8000,0 тис. грн., 3912 тис. грн. на оплату комунальних послуг. Адміністрацією були розроблені заходи по економії фонду заробітної плати (відпустки без збереження, перехід працівників на 0,75 ставки, закриття трьох відділень на період літніх відпусток, дитяче відділення два місяці працюватиме в режимі денного стаціонару, було скорочено 54,25 штатних посад). За рахунок цих заходів на сьогоднішній день вдалося зекономити 3364,0 тис. грн. Проте до кінця року для повного забезпечення заробітною платою не дістає – 16006,1 тис. грн.

  Попри всі складнощі, не залишилася лікарня і без нового медичного обладнання, яке придбано на суму 55709,67 грн. Для забезпечення нормальних умов перебування пацієнтів в лікарні проводились поточні ремонтні роботи на суму 174,2 тис. грн.

  Завідувач інформаційно-аналітичного відділу Добровольська О.Р. зупинилася на інших важливих показниках роботи закладу, визначивши заходи удосконалення роботи по службах. Занепокоєння викликає ріст показника малюкової смертності. Невтішними є також показники онкологічних захворювань, особливо ріст занедбаних візуальних випадків, що є не тільки не якісною роботою медиків, але й наслідком пізнього звернення населення міста до лікарів. Всі ці випадки розібрані на протираковій раді.

  Зниження показників захворюваності на туберкульоз в місті не дає права припинити боротьбу із цим недугом. Слід вчасно проводити профілактичні огляди пацієнтів і флюорографічне обстеження, особливо груп ризику. Всім міським спеціалістам спільно із лікарями ЦПМСД слід акцентувати увагу на виявленні позалегеневих форм туберкульозу. Задовільняє те, що в першому півріччі 2018 року відсутня захворюваність на туберкульоз серед дітей.

  Відмічається ріст захворюваності та смертності від мозкових інсультів. У відділеннях неврології та кардіології активно впроваджується тромболітична терапія, доведена інформація про роботу реперфузійного центру в обласній лікарні. Неврологічне відділення зареєстроване в міжнародному реєстрі інсультів RES-Q. Усі спеціалісти пройшли навчання на базі Академії інсультів у м. Київ та м. Вінниця по проведенню тромболізису.

Сьогодні є потреба в оновленні обладнання для палати інтенсивної терапії для новонароджених в акушерському відділені, над чим і працює адміністрація.

  Зменшилась кількість операцій, проте зросла післяопераційна летальність. Одним із найвищих показників, є відсоток хворих з ургентною хірургічною патологією при зверненні пізніше 24-х годин з моменту захворювання.

  Можна відзначити наступні позитивні тенденції розвитку галузі за перше півріччя 2018 року:

  • відсутність материнської смертності
  • зменшення первинного виходу на інвалідність серед дітей та працездатного населення
  • підтвердження сертифікату відповідності системи управління якістю ISO 9001:2015
  • налагодження співпраці лікарів кардіологів із висококваліфікованими спеціалістами  з «Центру серця»
  • збільшення кількості пролікованих хворих в денних стаціонарах
  • проведено підготовчу роботу по залученню до проекту «Чиста лікарня – безпечна для пацієнта»

  Багато чого вдалося зробити, але ще більше потребує від кожного щоденної праці, результатом якої має бути якісне медичне обслуговування.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень