A A A K K K
людям із порушенням зору
Бердичівська міська лікарня
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО БЕРДИЧІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Кабінет "ДОВІРА"

Дата: 26.01.2021 10:22
Кількість переглядів: 399

Захворюваність на ВІЛ-інфекцію в Україні продовжує залишатись високою. Щорічно реєструються нові випадки ВІЛ-інфекції, в т.ч. СНІД, що є кінцевою стадією ВІЛ. Основна маса вперше взятих, це особи працездатного віку.

На кінець 2020 року на обліку знаходиться 285 хворих, в т.ч. 250 із діагнозом СНІД. Із 285 хворих 14 дітей.  За 2020 рік вперше взято на облік 20 хворих із підтвердженим діагнозом ВІЛ-інфекція. Із 20 хворих — 19 статевий шлях зараження. 

            Пріоритетними кроками у боротьбі з ВІЛ-інфекцією є забезпечення рівного доступу до консультування і тестування на ВІЛ та в послідуючому призначення відповідного лікування (АРТ).

В групах ризику по захворюванню на ВІЛ знаходяться:

  • споживачі ін’єкційних наркотиків,
  • особи, що ведуть безладне статеве життя,
  • особи, щозловживають алкоголем.

Переважає статевий шлях зараження.

Після незахищених контактів вірус можна виявити через 3 місяці — 90-95%, через 6 місяців — 5-9%, через 1 рік — 1%.

        Для проведення тестування на ВІЛ та покращення доступу до антиретровірусної терапії в міській поліклініці створено кабінет «Довіра» (у 2015 році),  тел. 4-31-12, кабінет№52. В цьому кабінеті отримують лікування 154 хворих на СНІД мешканців міста Бердичева та району. В кабінет «Довіра» проводиться безкоштовне добровільне консультування та тестування на ВІЛ-інфекцію, за бажанням анонімно.

В кабінеті «Довіра» веде прийом  лікар-інфекціоніст  вищої кваліфікаційної категорії Березнюк Марія Миколаївна,  сестра медична вищої кваліфікаційної категорії Поліщук Галина Володимирівна. Сестра медична  проводить забір крові для обстеження на ВІЛ-інфекцію, та за направленням лікаря на біохімічні та клінічні обстеження.  На теперішній час в кабінеті наявні в достатній кількості швидкі тести для обстеження на ВІЛ, тому всі бажаючі можуть пройти тестування. Видачу антиретровірусної терапії проводить старша сестра медична міської поліклініки вищої кваліфікаційної категорії  Ткачук Н.А.

Кабінет «Довіра» міської поліклініки співпрацює з «Обласним медичним спеціалізованим центром»  Житомирської обласної ради, налагоджено зв’язок із громадськими організаціями по підтримці ВІЛ-інфікованих хворих та хворих на СНІД. 

Кабінет «Довіра» працює з 09:00 до 15:00, а забір крові проводиться з 9:00 до 12:00.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень