A A A K K K
людям із порушенням зору
Бердичівська міська лікарня
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО БЕРДИЧІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

В міській лікарні Бердичева підвели підсумки року, що минув.

Дата: 05.02.2018 18:03
Кількість переглядів: 404

Зал міської поліклініки заповнений працівниками міської лікарні та ЦПМСД, де 2 лютого за участю начальника міського відділу охорони здоров'я Остапюк В.В. відбулася підсумкова медична рада.

Гарним сюрпризом для колег був візит голови профспілки освітян Цвєткової А.М., яка подякувала медикам за співпрацю у вирішенні важливих питань.

Головний лікар Лариса Бабікова досить критично зупинилася на проведеній роботі за минулий рік, це в свою чергу організовує і дозволяє робити певні висновки. На початку був проведений екскурс по питанню реформування галузі  охорони здоров’я. Головний лікар зупинилася на законопроекті № 6327, що він буде значити для пацієнта, закладу і медпрацівників..    

В 2017р. в місті  досить активно працювали урядова програма «Доступні ліки» від 1 квітня 2017р. – виділено 1 608,3 тис.грн. тазабезпечено виконання централізованих заходів з лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет з травня 2017р.  - виділено 1 568,6 тис.грн.Додаткова субвенція значно покращила забезпечення пільгових категорій населення медикаментами.

А взагалі, 2017 рік для міської лікарні  розпочався з приємної події – коли відділення анестезіології та інтенсивної терапії отримало медичне обладнання на суму 1,5млн.грн. від багаторічного друга міста, мецената Вірджініо Фіданцо. Це – апарати штучної вентиляції легень, монітори пацієнтів, дефібрилятори, пульсоксиметри, інфузійні насоси, кардіографи. За сприянням міського голови В.К. Мазура та народного депутата О.В. Ревеги підрозділи лікарні оновилися обладнанням: діагностичний лапароскоп, фіброгастроскоп, 25 деструкторів голок, центрифуга лабораторна, 10 лічильників  лейкоцитарної формули та 5 систем «Moboxx».

Міська лікарня бере активну участь в реалізації  проекту «Місцеві ініціативи для сталого розвитку України». Для реалізації проекту був  відібраний корпус інфекційного відділення по термомодернізації, вартіть якого складає – 1 846,7 тис. грн. (50% фінансування з міського бюджету і 50% фінансування іноземними партнерами). В січні 2018р. відбувся моніторинговий візит міжнародної організації, яка ознайомилася з успішно завершеним  об’єктом. Сьогодні пацієнти, медичні працівники отримали комфортні умови перебування і зменшення витрат на використання природного газу.

Лариса Миколаївна подякувала керівникам структурних підрозділів за проведення поточних ремонтів та залучення позабюджетних коштів і детально зупинилася на основних рейтингових показниках роботи.

В минулому році не погано спрацювала фтизіатрична служба по виявленню захворювання на туберкульоз і особливо поза легеневих форм. Знизилася питома вага деструктивних форм. Слід покращити роботу по охопленню профілактичними оглядами контингент населення, що підлягає, налагодити туберкулінодіагностику дитячого населення – це першочергові завдання ЦПМСД. Не слід заспокоюватися щодо зниження захворюваності на Віл/Снід. Особливу увагу треба звертати на обстеження груп ризику, проводити санітарно – просвітницьку  роботу з населенням міста.

Питанню онкології приділяли увагу протягом року багато разів. Проблемними є якість профоглядів, вчасна діагностика передпухлинної патології і знову санітарно – просвітницька робота. Адже, переважна більшість пацієнтів пізно звертається за медичною допомогою. Це стосується і росту смертності від інфаркту міокарда та мозкових інсультів. Неодноразово по місцевому телебаченні транслювали сюжети стосовно профілактики та клініки інфаркту та інсульту, проводилися клінічні конференції з сімейними лікарями. У відділеннях кардіології та неврології активно впроваджується тромболітична терапія, доведена інформація про роботу реперфузійного центру в обласній лікарні, доведені алгоритми дій лікарів. Є надія на покращення ситуації із захворюваності на інфаркти та інсульти.

Робота акушерсько–гінекологічної служби отримала задовільну оцінку обласного спеціаліста. Сьогодні є потреба в оновленні обладнання для палати інтенсивної терапії для новонароджених, над чим і працює адміністрація.

Найбільш затратною є стаціонарна допомога, тому кожне стаціонарне ліжко має використовуватися ефективно. Обговорення цього питання тривало довше. Проаналізувавши ефективність використання ліжок по кожному відділенню окремо, з 01.01.2018р. скорочено 17 ліжок. Ліжковий фонд складає – 318 ліжок. Контроль за роботою ліжок щомісячний покладено на начмедів лікарні та завідувачів відділеннями. Міському хірургу слід розробити дієві заходи по збільшені оперативної активності.

А в цілому рік був не поганий, багато чого вдалося зробити, але ще більше потребує від кожного щоденної праці, результатом якої має бути якісне медичне обслуговування та задоволеність населення. 

Приємним було нагородження працівників за підсумками року і не тільки. В день проведення медради свій день народження святкував завідувач гінекологічним відділенням Мельничук В.М., гарний ювілей у лікаря нарколога Добринця  В.А. та лікаря отоларинголога Рибінського В.В. Подяки та квіти отримали 13 працівників.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень