A A A K K K
людям із порушенням зору
Бердичівська міська лікарня
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО БЕРДИЧІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

За щастям – до нас

Дата: 30.10.2021 22:35
Кількість переглядів: 213

Друзі, у цьому дописі з радістю розповімо вам про наше Акушерське відділення або, як його ще прийнято називати, - Центр жінки. Команду професійних та, що не менш важливо, людяних працівників вже протягом багатьох років очолює завідувач відділення Грубський Віталій Миколайович. Загалом колектив складається з 9 лікарів (5 акушер-гінекологів, 4 неонатологів), 8 з яких, з вищою категорією та стажем роботи понад 20 років; 22 медичні сестри та акушерки, 14 молодших медичних сестер.

Трохи статистики пологів:

2020 рік – 732 пологів

9 місяців 2021 року – 550 пологів

 

І це означає, що кількість пологів прийнятих в нашому Центрі жінки не зменшується. Хоча й в середньому по Україні та Житомирській області кількість пологів за 9 місяців 2021 року в порівнянні до цього ж періоду 2020 року значно скоротилась.

З чим це пов’язано?

Статистика говорить, що в 2020 році з 732 пологів, 385 (53%) матусь є іногородніми, тобто з інших населених пунктів, районів та навіть областей зокрема Вінницької та їх Козятинського та Хмільницького районів.  Це свідчить про те, що про людяність та професійність нашого медичного персоналу знають не лише у Бердичеві, а й далеко за його межами.

 

Яскравим прикладом цього є народження вже другої дитинки молодою матусею (Анастасия Бейлекчи, на фото з малюком), яка завітала до нас аж з Києва. Так трапилось, що кілька років тому Анастасія разом зі своїм коханим чоловіком завітала до своєї свекрухи до Бердичева. Дата пологів була запланована на початок січня 2020 року. Подружжя готувалось до пологів у столиці. Проте, малюк мав на це свої плани, а тому 23.12.2019 року в Центрі жінки на світ народилась прекрасна дівчинка Софійка. Після перших пологів молода матуся ще досить довго турбувала своїми дзвінками лікарів-неонатологів, які з радістю відповідали на питання та консультували щодо всебічного розвитку новонародженої.

 

Анастасія пригадує, що перейми та пологи, завдячуючи професійності медичного персоналу, пройшли дуже легко та швидко. А після, була забезпечена підтримка дитячих лікарів та акушерів, як то кажуть 24/7. Персонал завжди наголошував на важливості грудного вигодовування, що на думку Анастасії надзвичайно важливо. Багато разів розповідали та показували, як це правильно робити. Дівчина зауважує, що у нас завжди прийдуть на допомогу не залежно від того чи потрібна допомога вранці, ввечері чи серед ночі. Натомість у Києві дуже важко знайти лікарів з відкритою душею.

Цікаво, що на цьому історія дружніх стосунків сім’ї Бейлекчи та колективу нашого Акушерського відділення не завершується. Оскільки, як тільки подружжя дізналось про другу вагітність на сімейній раді було однозначно вирішено їхати до Бердичева народжувати знову. Кілька днів тому, 24.10.2021 року о 18-20 год Анастасія народила вже парубка Даниїла. За що безмежно вдячна Святецькій Інні Леонтіївні, яка усі свої вихідні провела поруч. Усю ніч не відходячи від палати. Також, під час спілкування, Анастасія висловила окрему вдячність Віталію Миколайовичу, як керівнику підрозділу, що зібрав навколо себе професійну та людяну команду відданих працівників.

 

Віталій Миколайович поділився секретами успіху та розповів, що колектив за 10 років змінився майже на 70%. Оскільки серед працівників відділення були й ті, що дозволяли собі не зовсім гарно відноситись до пацієнтів. А це – не припустимо! Не дивлячись на низький рівень оплати праці, працівники живуть роботою, оскільки в стінах Центру жінки народжується справжнє щастя. Досвідчений лікар зауважує, що професію акушера та неонатолога потрібно дуже любити та віддавати усього себе. Найбільше щастя для колективу – це бачити усміхнені обличчя батьків коли вони разом зі здоровою дитинкою покидають наш Центр жінки.

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень