A A A K K K
людям із порушенням зору
Бердичівська міська лікарня
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО БЕРДИЧІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

День донора.

Дата: 09.06.2020 11:33
Кількість переглядів: 297

14 червня святкується Всесвітній день донора.

Донори – це люди, які «працюють»  без вихідних, без карантинів, без свят. Люди, які у любий момент, по тривожному дзвінку, залишають усе і їдуть до лікарні здавати кров, щоб врятувати породіллю, хворого з крововтратою, або масивною травмою.

Починаючи з 2019 року у нашій лікарні відділення заготовки крові було переформовано у «Банк Крові». В результаті, заборів крові на місці не проводиться, Донорам потрібно їхати у Житомирський обласний центр крові. Або туди ж везуть його родичі хворого, який потребує переливання. А це вже не так просто і дорога, ситуація, коли донор не готовий (дієта, прийом ліків і т.п.).

На сьогоднішній день – це ще й карантин.

І все ж, не дивлячись ні на що, наші донори не зупиняються. Вони  їдуть до обласного центру самостійно, вони відкликаються на дзвінки родичів, рятуючи життя хворим.

А щоб ми робили без наших військовослужбовців, без наших пожежників? Які створюють усі умови для приїзду бригади з обласного центру крові. Заготовляють життєдайну рідину прямо на місці.

При написанні даної статті спеціально не називаю прізвищ, боюсь когось не згадати. Адже вони усі – дорогі наші рятівники, на одному рівні.

Велика їм подяка за добро, яке вони творять. Думаю, що і хворі, і їх родичі приєднаються до наших побажань здоров’я, усяких гараздів.

 

З повагою – Ривкіна Н.П.  (лікар БК)

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень