A A A K K K
людям із порушенням зору
Бердичівська міська лікарня
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО БЕРДИЧІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Правила діагностики дифтерії

Дата: 29.10.2019 11:53
Кількість переглядів: 353

Дифтерія –це гостре інфекційне захворювання, яке викликається коринебактеріями дифтерії і характеризується фібринозним запаленням слизових оболонок ротоглотки, явищами інтоксикації з переважним ураженням серцево-судинної і нервової системи.

Хвороба передається повітряно - краплинним та контактно - побутовим шляхом,  предмети зараження бактеріями: брудні руки, посуд, постільну білизну. Хворіють тільки люди.

На початку захворювання симптоми нагадують звичайну ангіну. І дуже важливим моментом, для постанови діагнозу є лабораторна бактеріологічна діагностика.

Враховуючи, що по Україні з’являються нові випадки дифтерії  в різних регіонах епідемічно не пов’язаних, на часі стало питання проведення навчання медичного персоналу лікарні, правильності проведення бактеріологічної діагностики дифтерії.

 На базі інфекційного відділення 29.10.2019р. проведено навчання  бак лаборантом лабораторного центру Оленою Анатоліївною Гулковською середнього медичного персоналу інфекційного відділення, ЛОР кабінету, КІЗ кабінету та відділення ВАІТ правилам забору матеріалу, підготовки хворого та доставки до бак лабораторії лабораторного центру.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень