A A A K K K
людям із порушенням зору
Бердичівська міська лікарня
КОМУНАЛЬНЕ НЕКОМЕРЦІЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО БЕРДИЧІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Засідання оперативного штабу

Дата: 26.03.2019 15:07
Кількість переглядів: 519

   22 березня в Бердичеві проведено розширене засідання оперативного штабу по профілактиці кору за участю заступника міського голови Адаменко В.В., начальника міського відділу охорони здоров'я Остапюк В.В,. директорів та медичних працівників освітніх та виховних закладів міста. Основна мета – попередити спалах кору в організованих колективах, оцінити  необхідність превентивних заходів за прикладом м. Житомира.

   Заступником директора Бердичівської міської лікарні Марченком О.В. проведено ґрунтовний аналіз стану колективного імунітету в розрізі всіх шкіл і класів. Відмічено достатній рівень вакцинопрофілактики (94-98%) в окремих ЗНЗ. Разом с тим,  в окремих класах навчаються 50-60% дітей без необхідної ревакцинації, що вказує на рівень колективного імунітету як неприйнятний і загрозливий. Зроблено акценти на виконання Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» - в державі всі мають поважати закон, діти мають бути щеплені, існують альтернативні форми здобуття освіти. Проведено обговорення, а також інформування з питань вакцинації, стану захворюваності.

   Заключне рішення зібрання як домашнє завдання директорам закладів:

   1.  Посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу  педагогічними та медичними працівниками шкіл серед батьків і учнів щодо необхідності вакцинації проти кору та інших хвороб.

   2.  Забезпечити проведення обов’язкових профілактичних щеплень проти кору за епідемічними показами серед груп професійного ризику, до яких належать працівники освітніх закладів.

   3.  Забезпечити посилений контроль за проведенням протиепідемічних заходів екстреної профілактики кору у випадку реєстрації хвороби серед учнів та працівників шкіл.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень